کلسترول خون



بررسی‌های انجام شده در کانادا نشان می‌دهد که مصرف روزانه حبوبات پخته به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند. مصرف یک وعده حبوبات پخته در روز به مدت شش هفته به طور متوسط پنج درصد از کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. به گفته این محققان در مقایسه بین انواع مختلف حبوبات مشاهده شد که نوع حبوبات مصرفی تفاوتی در تاثیر آنها بر کاهش کلسترول ندارد.

در این بررسی سوابق پزشکی ۱۰۳۷ زن و مرد میانسال مورد بازبینی قرار گرفت. گروهی از این افراد از وضعیت جسمانی سالم برخوردار بوده و گروهی دیگر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بوده‌اند. این پزشکان همچنین اظهار داشتند ظاهرا تاثیر مفید مصرف حبوبات بر کاهش کلسترول بد در مردان بیش از زنان است.

از آنجا که حبوبات منبع غنی از فیبر، پروتئین گیاهی، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی نقش مهمی ایفا می‌کنند.